Inel Reducție

Step-Up sau Step-Down?

Inelele de reductie sunt accesorii esențiale pentru fotografi, ajutându-i să folosească filtrele foto sau alte accesorii pe care le dețin la diferite obiective foto, realizând în acest fel economii importante de bani.

Inelele Step-Up realizează o reducție de la mic la mare (în sus), montarea pe un obiectiv cu diametrul mai mic a unor filtre cu diametrul mai mare. Primul număr reprezintă întotdeauna dimensiunea filetului obiectivului, iar al doilea număr este dimensiunea filetului filtrului. De exemplu, un inel de reductie 58-72mm permite atașarea unui filtru de 72mm pe un obiectiv cu diametrul de 58mm.

Inele de reductie Step-Down realizează o reducție de la mare la mic (în jos) permițând montarea pe un obiectiv cu diametrul mai mare a filtrelor cu diametrul mai mic. Similar, primul număr reprezintă dimensiunea filetului obiectivului, iar al doilea număr este dimensiunea filtrului. De exemplu, un inel de reductie 82-77mm permite atașarea unui filtru de 77mm pe un obiectiv cu diametrul de 82mm.

În funcție de obiectivul și filtrul pe care doriți să le utilizați, alegeți inelele de reductie potrivite pentru a vă extinde
posibilitățile fotografice și a economisi sume importante de bani.