DIAMETRUL

CUM ALEG DIAMETRUL CORECT AL FILTRULUI PENTRU OBIECTIVUL MEU ?

După ce te-ai decis asupra tipului de filtru de care ai nevoie (link care va duce la CUM ALEG de ce FILTRE am nevoie pentru camera mea ), iată câteva sugestii pentru a alege diametrul corect al filtrului pentru obiectivul tău:

1. Verifică dimensiunea frontală a filetului exterior al obiectivului: acestă informație o găsești pe partea frontală a obiectivului (după ce îndepărtezi capacul). Acesta poate fi indicat în milimetri și este marcat prin simbolul grecesc Ø (de exemplu, "Ø58mm").

2. Caută în manualul de utilizare sau pe cutia obiectivului: dacă ai la dispoziție broșura cu specificații sau un manual de instrucțiuni pentru obiectiv, vei găsi acolo dimensiunea corectă pentru filtru.


3. Apelează la motoarele de căutare sau la site-uri specializate: este necesar să introduci TOATE specificațiile pe care le gasesti pe obiectiv, deoarece montura, diafragma sau o altă specificație suplimentară pot face diferența în identificarea corectă a diametrului

Exemplu: este necesar să introduci ca termeni de căutare: ‘’Canon EF 50mm 1.8 STM filter thread’’ , pentru a distinge acest obiectiv care are diametrul Ø49mm, de obiectivul ’Canon RF 50mm 1.8 STM de 50mm cu aceeași diafragma (cu diametrul de Ø43mm), dar și de obiectivul Canon EF 50 1.8 care nu are funcția STM (diametrul Ø52mm).

4. Caută direct pe site-urile specializate în recenzii pentru camere și obiective ( KenRockwell.com: Photography, Cameras and Taking Better Pictures, Digital Photography Review (dpreview.com), Camera reviews, lens reviews, photography guides | Cameralabs

5. Caută adaptoare sau inele step-up/step-down: Dacă obiectivul tău are un diametru frontal diferit de diametrul dorit al filtrului, poți folosi inele adaptatoare sau inele step-up/step-down pentru a ajusta diametrul filtrului pentru a se potrivi cu obiectivul. Astfel vei putea folosi filtrele pe mai multe obiective, economisind și putând să-ți cumperi filtre de calitate cu performanțe mai bune (link catre: CUM ALEG INELE DE REDUCTIE PT CAMERA MEA, CUM ALEG ADAPTOARE PENTRU CAMERA MEA….!

Mult succes!